Skip to main content

Gezinstherapie 14+

In de gezinstherapie staan we stil bij de zorgen die er zijn. Ieders stem wordt gehoord. We gaan kijken waar jullie tegenaan lopen, hoe jullie op elkaar reageren en welke interactiecirkels er zo ontstaan. De gezinstherapie richt zich op het veranderen van ongewenste patronen en omzetten naar manieren van omgaan met jezelf en elkaar die voor meer voldoening zorgen.

De bedoeling is dat jullie door de gezinstherapie samen sterker staan in het omgaan met uitdagingen en problemen.  Versterken of wellicht herstellen van de connectie tussen ouder en kind kan een vorm zijn van gezinstherapie. We willen dat kinderen ervaren dat ze bij ouders terecht kunnen als er zorgen zijn en dat ouders de aansluiting goed kunnen maken. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen naar jong volwassenen en voor ouders om de ouder te kunnen zijn die ze willen zijn.

Ouderbegeleiding
Een andere vorm van gezinstherapie is ouderbegeleiding. Ouderbegeleiding geeft SUPPORT aan ouders van kinderen in alle leeftijden. Via ouderbegeleiding leer je om op manieren met je kind om te gaan die passen bij de ontwikkelingsfase van je kind of kinderen én die aansluiten op wat jij belangrijk vindt in de opvoeding. Samen goed op elkaar afgestemd zijn zorgt voor positieve gevoelens bij ouder én kind.

Veranderingen in de therapie kunnen zowel op het niveau van de interactie plaatsvinden (anders met elkaar omgaan) als op het niveau van betekenisgeving (bv. in de therapie iets horen of opmerken waardoor je anders naar een situatie gaat kijken en er ruimte kan ontstaan).

De praktijk richt zich wat betreft de gezinstherapie met name op jongeren in de leeftijd van 14+. Vraag naar de mogelijkheden. 

U kunt bij ‘de Oranjepolder’ ook terecht voor Relatietherapie en Individuele Therapie.

Contact

Voor een vraag of afspraak kunt u mij e-mailen of bellen. Bij geen gehoor kunt u een boodschap inspreken, ik bel dan zo spoedig mogelijk terug.

Praktijkadres
Koningin Julianalaan 6
9765 AJ Paterswolde
Nederland