Skip to main content

Relatietherapie

Door allerlei omstandigheden kunnen relaties onder druk komen te staan.  Als er problemen in relaties ontstaan kan dit leiden tot heftige emoties, problemen rondom intimiteit, seksualiteit, conflict of juist het vermijden van conflict. Vaak ontstaan vaste patronen van reageren op elkaar, of juist een gebrek aan reageren op elkaar. Dit kan zorgen dat er een negatieve interactiecirkel op gang komt wat zorgt voor allerlei klachten en negatieve gevoelens over jezelf en/of de ander. De negatieve interactiecirkel staat de liefde in de weg.

In de relatietherapie staan we stil bij de zorgen die jullie hebben en wat jullie graag anders zouden willen zien. We onderzoeken of er sprake is van een negatieve interactiecirkel en welke factoren er met de klachten samenhangen. Dit zijn zowel externe factoren (omgeving) als interne (je eigen gedachten, emoties en reacties hierop) en de wisselwerking die zo ontstaat. Samen gaan we op zoek naar onderliggende emoties, behoeften en wat zou kunnen helpen om ongewenste patronen te doorbreken en te zorgen voor een interactie die meer recht doet aan jullie en aan jullie relatie. Dit doen we door praten maar ook door te doen en te ervaren.

Veranderingen in de therapie kunnen zowel op het niveau van de interactie plaatsvinden (anders met elkaar omgaan) als op het niveau van betekenisgeving (bv. in de therapie iets horen of opmerken waardoor je anders naar een situatie gaat kijken en er ruimte kan ontstaan).

U kunt bij ‘de Oranjepolder’ ook terecht voor Individuele Therapie en Gezinstherapie 14+

Contact

Voor een vraag of afspraak kunt u mij e-mailen of bellen. Bij geen gehoor kunt u een boodschap inspreken, ik bel dan zo spoedig mogelijk terug.

Praktijkadres
Koningin Julianalaan 6
9765 AJ Paterswolde
Nederland